Friday 15 January 2010

Tanítás

Ez a bejegyzés túl sok izgalmat nem fog tartalmazni, inkább csak egy kis összegzés magamnak az elmúlt néhány napról, szóval nem muszáj végigolvasni :)

Teljesen hulla vagyok, azért is nem bírtam írni eddig... A művtörivizsga előtti éjszaka alváshiányát még mindig nem bírtam kialudni, szerda óta pedig még tanítok is... Szóval a fáradtság már elég durva, viszont nagyon-nagyon élvezem :))) A gyerekek irtó édesek (persze még nem voltam a 9-eseknél...), a szakkör meg aztán a legjobb :) Ott jóval kevesebb fiatallal kell foglalkozni, mindenkire van egyesével idő, mernek kérdezni, szóval én nagyon elememben érzem magam, remélem, Ők is kedvelnek engem - egyelőre úgy tűnik :))

Varrni sem bírtam a napokban, vagy mert majd' ledőltem a székről vagy mert annyira kattogott az agyam, hogyan is értethetném meg Velük az ábrázoló geometriát :) Ki is találtam valamit, amitől nagyon féltem, jó ötlet-e... Bejött :)) (a szerdai szakkörön foglalkoztam először Velük, ezt pedig csütörtökre találtam ki) A diákok is azt mondták, hogy ez jól jött, én is láttam, hogy sokkal jobban sikerültek a rajzaik, mint előző nap, és Tanár Úr is megdicsért, pedig tényleg elég furán kezdtem a témát, viszont a végén épp oda jutottam, ahova szerettem volna :))

Bocsi, ezt muszáj volt megírnom, ismét átgondolnom pár dolgot, olyan boldog vagyok, hogy nem okoztam csalódást (magamnak legalábbis nem, remélem, senkinek :) ). Persze a 6.-osoknál bénáztam, de végül ott is rendbejött az óra. Most meg persze lehet, hogy elkiabáltam, és a jövő hét nem ilyen jól fog menni, de én bizakodó és pozitív vagyok :))

Na köszi annak, aki kibírta a bejegyzés végéig! Ma kialszom magam, a hétvégén pedig újult erővel vetem magam a varrásba, és akkor mutatnom is lesz mit :)

11 comments:

bubble said...

Én mindig szívesen olvasom az ilyen bejegyzéseidet is! :) Ügyes voltál, csak így tovább Tanárnéni :)

Jóó pihenést a hétvégére!

Ja, és a jövő hét is biztosan ugyanilyen jól fog menni, vagy még jobban :) Úgyhogy hajrá! :)

Ida13 said...

Mivel tanultam én is ábr.geometriát(mat.tanár VOLTAMŰ) nagyon érdekelne hogyan oldottad meg a problémád!

Ili said...

Nagyon ügyes kislány vagy! Csak írjál minél többet én is szeretem olvasni!
Sok sikert a jövő héthez is.

Aranka said...

Szerintem azon ritka tanítónéni leszel, aki szeretetből fog tanítani és képes lesz a tudását átadni. Belőlük manapság hiány van.

toritextil said...

Szia Jucii! Köszönöm, aranyos vagy, mint mindig, mosolyt csalsz az arcomra :)

Szia Ida13! Annyira nem extrém a megoldás, és 'csak' rajzos. Csak azt kellett Velük megértetnem, hogy ha kört rajzolnak, az ellipszisnek fog látszani, a középpont pedig nem pont középen lesz a papíron, hanem ugye feljebb. Első nap ezt csak elhitték nekem, másnap pedig talán tényleg jó volt az ötlet, hogy befoglaltam egy négyzetbe (egy négyzetes hasábot épp úgy is állítottam be Nekik, hogy egyiránypontos perspektívában lássák), az átlók pedig kiadták a kör középpontját. Hát ennyi :)

Ili, Te is mindig olyan kedves vagy velem - ezért nagyon hálás vagyok! :)

Aranka! Igyekszem is olyanná válni, úgyhogy nagyon örülök, hogy azt látod, van esélyem erre!! :)(csak kapjak munkát majd..)

Lacoste said...

Tanítani csoda dolog. Most, hogy írtál róla elfogott a nosztalgia. Jajj, nagyon szerettem. :)

toritextil said...

Szia Lacoste!
nálam kicsit az a baj, hogy úgy 7. osztálytól a gyerekek jó része nagyobb, mint én... de tetszik :)
Miért nem tanítasz, ha szereted? bocs, hogy kíváncsiskodom :) és mit tanítottál?

Fércművek said...

Jajj, a férjem nevével léptem be. :)) Csak most látom. :))

Én most a gyerekekkel vagyok itthon. Egyébként angolt tanítottam általánosban. Az első évben többször rámszóltak, hogy a gyerkekek nem jöhetnek be a tanáriba. :)) Azóta megnőttem. :)

toritextil said...

Ja szia! nem is gondooltam, hogy Te is ellátogatsz néha hozzám... :)
azt tudom, hogy Te angolt tanítottál, ezek szerint a férjed nem is tanár?
hát nekem is van még mit fejlődnöm, talán a 'tökjó'-ról le kéne szokni :))

Fércművek said...

Hát miért ne látogatnék?? :)

A férjem nem tanár, de rengeteget volt a suliban miattam. Már volt, hogy tiszteletbeli tanárnak választották. :))

toritextil said...

mert én még elég kis hal vagyok :) mindig elcsodálkozom, hogy ennyien 'betérnek' hozzám..

:)