Wednesday 19 January 2011

ANTONI GAUDI

Mai kedvencem a katalán építész. Hozzá nem is nagyon tudok mit hozzáfűzni, annyira szeretem a munkásságát, hogy képes vagyok csak ülni és nézegetni a Taschen-könyvem hosszú-hosszú ideig. Talán nem ez a legjobb szakirodalom, de a képek...... hihetetlen szép képek mutatják meg Gaudi munkáit azoknak, akik - egyelőre legalábbis :) - nem látogathatnak el Barcelonába, ahol a legtöbb épülete található.


Mondtam, hogy csak érdekességeket írok, hiszen az interneten tényleg fellelhető manapság minden. Antoni Gaudiról számomra minden érdekes, ezért nem írok semmi különöset :)


Az én talán legkedvencebb kedvencem Tőle a Güell-park.....

Mégis most a Casa Batlló-t 'használtam fel' az útkereséshez.














Pontosabban ezt az ablakos részt. Tervben és szabáskor szebb volt, mint ami végül kisült belőle, méghozzá azért, mert technikailag nem sikerült megoldani úgy, ahogyan én szerettem volna. De az ötlet, az előlap azért tetszik nekem :)
(Az eddigiek megtalálhatók a kedvenc művészeim címszó alatt.)

11 comments:

Süle Mónika said...

Ez nagyon jó!!! Gaudit én is kedvelem... nem is gondoltam, hogy textilbe is át lehet vinni a munkáját, de te ezt nagyon jól kitaláltad!!! Gratulálok és szívesen látnék még más alkotásokat is ebben a témában!

Üdv: Móni

Éva blogja :) said...

Nekem volt szerencsém 10 éve Barcelonába megnézni a Güell parkot ill. a Sagrada Familiát, bár akkor még elég sok híja volt, de így is egy életre szóló élmény volt. Köszi hogy közzé tetted, mert előjöttek az emlékek! :)

illesreka said...

Igen, én is nagyon szeretem Gaudit! Továbbra is éljenek a színek!!! és a FORMÁK!!!:-)))

zazálea said...

Mindig is azt mondtam (mondom), hogy szép, szép Hundertwasser, de azért az eredetit kell látni. :O)))))

toritextil said...

Huh, azt hittem, véletlenül Hundertwasser-képet tettem ide.. :)

igen-igen, jó lenne élőben, és jó annak, aki már látta, de hát ugye az anyagiak súlyos korlátokat tudnak szabni..

addig is marad a könyv, a textil, a színek és a formák :))

Süle Mónika said...

Folytatva a gondolatodat.... meg egy díj Neked! Kreatív Blogger vagy! Örülök, hogy ezt az elismerést neked is tovább adhatom!
Részletek a blogomon.

Szép estét: Móni

Anonymous said...

Szeretnék gratulálni az ötlethez és a műhöz.. nagyon ügyes vagy és azt hiszem a "Zseni" odafennt csendesen mosolyog."BoGár" Brigi oldaláról tévedtem ide és most tudatosult bennem hogy a verses karácsonyi ajtódiszeket is te készítetted! Szóval örülök hogy olvashatlak! (Blogom és kreatívságom sajnos nekem nincs csak az erős vonzalom :-)... )Minden jót kívánok! Erika

Andin said...

Eddig ez tetszik legjobban (és ebben látom viszont legjobban az inspirálót).
Barcelona ás Gaudi nekem is nagy vágyam :))

toritextil said...

Móni, nagyon köszönöm :)

Erika, köszönöm szépen a kedves hozzászólásod, igazán jól esik!! A karácsonyi ajtódíszeket honnan ismered? Legalább egy kicsi kreatívság pedig mindenkiben van szerintem, csak elő kell halászni :)
Remélem, jössz máskor is :)

Andi, örülök, hogy tetszik :) akkor pedig hajrá Barcelona :) (álmomban már jártam ott :D )

Anonymous said...

a karácsonyi "verseseket" a meskán láttam és az egyikkel nagyon kacérkodtam,de persze karácsonykor az ember nem magának vásárol!Jövök máskor is....Csak csendesen ,de egy ötlet Barcelonára (legalábbis mi így voltunk a gyerköccel ÉS ÉLETEM EGYIK LEGJOBB döntése volt!)fapados repülőjegy szállás Santa Susannaban Hotel Aqua lánc tagjában félpanzióval és így 70.000/fő megúsztuk az 5 napot.... Erika

toritextil said...

köszönöm a tippet! bár nekem ez még a messzi jövő zenéje..
(maradt még amúgy ajtódísz, őket elcsomagolom őszig, ha akkor eszedbe jut, csak szólj :) )