Thursday, 17 November 2011

Workshop

 November 26-án egy workshop keretein belül, több alkotótársammal együtt apróságokat fogunk készíteni azokkal, akiknek van kedve eljönni :) Pontos részletekért ide kattintsatok! (helyszín, időpontok, árak, ha pedig nincs facebookos profilotok, akkor ide katt) Ami pedig különösen fontos: akit érdekel, az ne felejtsen e-mailben jelentkezni előre Vági Eszternél nov. 21-éig (capmaci@capmaci.hu)!

És akkor lássuk, nálam mit lehet készíteni: kitűzőt, karácsonyfadíszt vagy poháralátétet. A mintadarabokat szándékosan egy sémára építettem, egy egyszerű ötletre, formára. Kör az alap, szív a  dísz. Valamint két, a többség által talán kedvelt színből építkeztem: szürke és piros. Hogy kicsit karácsonyi is legyen, de mégsem csak az lehet. 
Valamint egy picit mélyebb tartalmat is szerettem volna tulajdonítani ennek, mert mostanság megint többször elmélkedem az embereken. És ami számomra az egyik legfontosabb dolog: hogy mindig meg kell vizsgálnunk egy dolgot több szemszögből is. Sajnos nagyon sokan csak a saját szemszögükből néznek egy kérdést, bele sem gondolnak, milyen lehet a másik ember szempontja, így pedig túl könnyedén lehet megbántani a másikat. És ez nincs így jól. És szerintem ez érvényes mindenre. Ezt vittem át egy kicsit a mintadarabokra is - azt mutatják, hogy 2 alapformából és 2 színből legalább 3féle dolgot alkothatunk, attól függ, honnan nézzük, mit szeretnénk, kinek szánjuk. 3 teljesen különböző dolgot. Ha valaki ékszeres, a kitűző egészen jó dolog lehet, ha a karácsonyfájára szeretne új díszeket, filcből, némi vászonból, apró technikákkal változatossá lehet tenni azt is, ha valaki pedig szeretne meglepni valakit, akinek szinte mindene megvan, a poháralátét kedves ajándék lehet, mert ilyen biztosan nincs neki :)

Sokat beszélek, tudom, de néha ezt is kell. És szeretném, ha azok számára, akik hozzám jelentkeznek, világos lenne, mit miért csinálok :)

Részleteket pedig, mmint amik csak rám vonatkoznak, a lap alján találtok, itt már nem akarom azzal szaporítani a szót :)

hátulról - a dísznek mindkét felét érdemes dekorálni, hátha forog a fán :)És használatban:


Tehát nov. 26-án, szombaton 4 időpontra lehet jelentkezni (mindannyiunkhoz, ez nem csak rám vonatkozik): 10 órától, 12-től, 14-től és 16-tól.

Az alaptárgyak, amiből kiindulnánk, a kitűző, a karácsonyfadísz (vagy ajándékkísérő) és a poháralátét. Mindenki azt készíthet, amit szeretne, és alapanyagot is tud hazavinni, ha sokszorosítaná őket otthon :) Egy alapanyagcsomag ára 200 Ft lesz, ez egy termékre vonatkozik. 
Használati eszközöket adok én, mindent, ollót, tűt, cérnát, papírt, stb. de aki tud, ollót és tűt hozhatna magával, hogy semmiképp ne kelljen egymásra várni. A minta rögzítéséhez pedig remélem, olyan anyagot tudok mutatni, amit még nem ismertek :)

Az alapméretek: 6 cm a kitűző átmérője, 8 a díszé és 10 az alátété. Ezekhez fogok sablont vinni. 
Rátétnek valót, mintaformát viszont lehet otthon tervezni, annyival több dolgot tudunk kipróbálni ott, ha nem akkor kezdünk még rajzolni :) Ami fontos, hogy a forma ne legyen túl bonyolult, mert azt nehéz körbehímezni, és hogy ráférjen az adott kör alapra!
Plusz lehet hozni kincseket, szeretett gombokat, gyöngyöket, amiknek esetleg most jött el az ideje :) Én vinni fogok ilyesmit is persze!

 Azt hiszem, nagyjából ennyi, kérdésekkel bátran keressetek, akár itt, akár a e-mailben (torihair@gmail.com), ha pedig jelentkezni szeretnétek, akkor ide írjatok: capmaci@capmaci.hu


4 comments:

amison said...

de elmennék:(((

toritextil said...

igen, az jó lenne, jól elszórakoznánk, azt hiszem :)

amison said...

és már varrógépem is van!!éljen a szövet-evolúció!:)

toritextil said...

azt is hozhatnád :D