Tuesday 17 November 2009

Ellopták

a csillagközi barim.............. :((((( Hihetetlen, hogy milyen emberek vannak. Egyszerűen elvették a buszon a fejem fölül a kabátot (sajnos a 7 és fél órás utat nem bírom végig nyitott szemmel), és először azt is hittem, hogy a kabátot lopták el. Hát nem. Azt megtaláltam a busz hátuljában összegyűrve a földön. Én ezt nem értem. Hogy lehet valaki ennyire bátor?? Eszükbe sem jut, hogy mi van, ha odanézek, vagy ha a sofőr észreveszi?!?

Áh, gondoltam, nem írom meg ezt a bejegyzést, de valahogy mégis akartam. Olyan nagyon utálok újra és újra csalódni az emberekben, és mégis mindig megtörténik. A bunkó nénik a postán, az undok sofőr, aki úgy néz rám, mintha én tehetnék arról, hogy neki buszt kell vezetni, a már most, tizenévesen gonoszkodó gyerekek, akik beszólnak az utcán, a buszon, bárhol... És ezek persze mindig a kicsit, a gyengét pécézik ki. Hát persze. Ki merne egy kigyúrt 2 méteres fazonnal packázni... meg a milliomossal... mert ugye nekem az a kis pénz is nagy érték volt, hiszen már régóta vágytam a csillagközi barira, amit Anyukám most megvett nekem, és az enyém volt egy hétig. egyetlen hétig.

Ráadásul szerintem a kitűzőt már csak gonoszkodásból vették el, gondolom értéket kerestek a kabátomban, amit persze nem találhattak, hiszen azokat folyton szorosan magamnál tartom, magam alá gyűröm, ezért is nem jutott eszembe, hogy valakit érdekelhet a kabátom. A telefon a kezemben vagy a zsebemben, a laptop mellettem, de a táska pántja jól a fenekem alá szorítva... sosem teszek semmit védetlen helyre. és mégis engem találnak meg. Ez nem igazság. Pedig én olyan pozitív vagyok, mindig mindenkiről a jót feltételezem, sokszor még azután is, hogy már totál nyilvánvaló, hogy nem kéne, de azért én reménykedem, hátha... Na, most meg csak lotyogok itt Nektek... sajnálom nagyon! de azért jól esett leírni. Talán holnap jobb lesz. És még egy pici reményt táplálok, hátha meggondolták magukat, és még a buszon elhajították a barit, és a sofőr megtalálja. Szóltam Neki, hátha. Egy kis remény...

14 comments:

Jandó said...

7és fél óra út, ez durva. Az meg, hogy ellopták a barid, szörnyű. Hihetetlen, hogy milyen emberek vannak. Nem tételeznék fel ilyet senkiről, pedig úgy látszik sajnos kellene. Hátha még megtalálják. Amúgy teljesen igazad van abban, amit írtál. Sajnos, sok "rossz" ember van. Az egy vigasz, hogy vannak sokan jók is, csak kevésbé látszanak.

Aranka said...

Nekem is hasonló tapasztalataim vannak, sajnos.

Szera said...

NAGYON sajnálom! Kívánom, hogy ma egy sokkal szebb nap elé nézz! :)
Mást azért nem írok, hogy a maradék bizalmad megmaradjon...

inecsg said...

Sajnálom! :-(

Lente Julcsi said...

:o(

Ili said...

Nagyon meg értelek mit érzel. Én is sokszor csalódtam már az emberekben. Valahogy meg érzik, hogy ki a jó szándékú, akivel alaposan kiszúrhatnak. Hátha a mai napod kellemesebb lesz! Kívánom!!!!!
Hova utazol olyan hosszú ideig????

Bejus said...

Hjajj szegénykém!!! :( Átérzem a helyzeted!
Nekem a suliban tűnt el a sünim, amit Tüskécskétől vettem. Érthetetlen módon... Sajnos az ilyen emberekre már nem tudok mit mondani! :(

Bejus said...

Lemaradt: Én is kívánok jobb és szebb napokat ezek után!! És ne csüggedj, vannak még jó emberek! :)

bubble said...

:((((

Ma ez a második olyan blogbejegyzés, ahol arról olvasok, hogy valamit elloptak :(

Ne csüggedj, a barika majd bosszút áll. Remélem, mivel csillagközi, így visszarepül Hozzád :)

Habár sok a rossz ember, bízni kell, hogy talán több a jó. Én is ezt teszem... több-kevesebb sikerrel... Fel a fejjel!

eszterda said...

Kedves Viki! Nagyon sajnállak a történtek miatt. Az a baj, hogy az ilyen embereknek soha nem szólal meg a lelkiismertük, később sem. Mindenesetre jó, hogy kibeszélted magadból, mert így talán újból és újból megerősít minket, hogy jó vigyázni és ne bízz meg mindenkiben!

Főfüge said...

Sajnálom Viki, de ez a dolog egyre rosszabb lesz, pedig mi sokkal többen vagyunk, mint ezek a gonoszok, még az őket generálóknál is min 9 millióval többen vagyunk!
Csak Nyuszik, pedig már mindenki nagyon unja!

De jelentkezz itt, hátha kárpótól az élet. Ez egy nagyszerű nyeremény! Ötlet, Te utánad szabadon!
http://sonaj51.blogspot.com/2009/11/tergorbulet.html

toritextil said...

Nagyon köszönöm a kedves szavakat! Most mindenkinek egyben válaszolok, remélem, nem marad el semmi :)

Szóval igen, ma jobb napom volt, hála Nektek is, hogy írtatok, úgy látom, tényleg jó döntés volt leírni a történteket.
A 7 és fél órás út a Szeged-Nagykanizsa közti távolság (ami autóval kb 4-4,5 óra alatt kényelmesen megtehető). 3 évig bírtam, most már meglehetősen fáraszt, de ami nagyon jó, hogy eddig legalább nem történt velem ilyesmi!
Én is hiszem, hogy vannak jó emberek, nem is kevesen, csak hát ugye az emberben sajnos mindig a rossz élmények hagynak mélyebb nyomot :( De igyekszem ez ellen tenni :)

Azt hiszem, ilyen rossz bejegyzésem nem volt még, talán jó darabig nem is lesz, még igyekszem pozitív lenni :) Naivitás tudom, de hátha egyszer elkezd fogyni ezeknek az embereknek a száma...
mégegyszer köszönöm a kedvességeteket!

Hajnoca said...

Azért téged pécéztek ki, mert sajnos a pozitív kisugárzás és a nyíltság átjön az embereknek és könnyű célpont vagy nekik. Nem feltételezel semmi rosszat ezért nem is számítasz rá és biztonságban tudod a dolgodat a fejed felett is. ... addig míg el nem veszik.
Sajnálom, hogy megint csalódnod kellett, de úgy látszik van még mit csiszolni a másokhoz való nyíltságodon.
Tudom, mert nekem is van.
A főiskolán az évfolyamom honlapját csinálom. Tavaly még mindenki beadta a pénzt rá. idén már könyörögni kellett érte majdnem. De befenyítettem a társaságot bármennyire is barátok, osztálytársak, ismerősök. Nekem is pénzbe kerül fenntartani a honlapot és nem adok 'ingyen" információt senkinek, ha nem érdemli ki.

Remélem azért sikerül majd magadénak tudni egy 'csillagközi barit". igaz fogalmam sincs róla, hogy milyen lehet, de kívánom, hogy legyen egy neked és ne fájjon rá senki foga. .-)

toritextil said...

Szia Hajnoca!
Igen, igen, keményedni kéne... ezek szerint viszont nem csak nekem :)
Remélem, Téged sem használnak ki már jobban!

A csillagköziről meg néhány bejegyzéssel lejjebb találsz képet, ha érdekel!