Tuesday 10 November 2009

Túlvagyok az elsőn és ami még eszembe jutott

Hát íme, ez volt a mai órám motivációs része :)



















A témám pedig: Egyiptom, Óbirodalom, építészet. 5 osztályban.

Aranyosak voltak, jelentkeztek, kérdeztek, én sem bénáztam annyira, úgyhogy összességében végül csak jó volt :)) Tanárnő szerint jól összeszedett voltam, csak tanuljak meg ordítani :D

Duplaóra lévén nem hibáztam akkorát, de a 45 perces előadás-beszélgetés-vázlatolást 25 alatt lezúztam.... :D ez van, mindig mindenhova sietek, de hát úgy tűnt, értették, amit beszélek, akkor meg mit ragozzam túl, nem igaz? Mindenesetre tanultam az esetből: itt nem volt gond, mert rátértünk a feladatra (tásasjátékot terveztek), viszont ha 45 percig muszáj lenne jártatnom a szám, akkor duplaannyi anyaggal kéne készülnöm, mint másnak... :D

Hát azt hiszem, ennyi elég is máról, remélem, azért volt, akit érdekelt :)



És ami még elmaradt:

végre van egy csillagközi barim :)) természetesen a meskás tuskecskétől















És eszembe jutott, hogy házikó nem csak párna készült annak idején, hanem egy medál is, csak akkor még nem blogoltam. Úgy terveztem, lesz még folytatása, de aztán elmaradt, mostanéban pedig úgyis többen foglalkoznak házikó-témával, amit jobban is kiviteleznek, úgyhogy egyelőre még annyiben marad. Azért nekem tetszik :) Húgomé lett amúgy.

10 comments:

Jandó said...

gratulálok az első tanításhoz, főleg, hogy még jól is sikerült :)! Mindig az első a legrosszabb. Bár nekem a mások előtti tanítás sose volt akedvencem. Sokkal-sokkal jobb, ha már a gyerekeken kívül senki se néz.
Hú, hogy tudtál ilyen kicsi házikót varrni? Nekem is tetszik.

inecsg said...

Hú, elsőre műv.töri! Ez igen!

toritextil said...

Szia Jandó!
Én az utolsó kettőtől még jobban tartok... :) igen, talán épp ezért, mert ott még vagy 10 csoporttársam is bent lesz... :S
Nem tudom, de szerettem :) most már csak az a durva, hogy nem emlékszem, hogy fordítottam ki :D

Szia Gabi!
hát még az Egyiptom elmegy (sőt!), de holnap népvándorláskorozok... nagyon nem a kedvencem, szerencsére a Tanárnőnek sem :)
viszont ma legalább Klimtezek :))

Timi said...

Szia! Én is szeretnék gratulálni a tanításhoz. Ezek szerint elég lendületes voltál :), ami azt bizonyítja, hogy neked egy 45 perces feladat csak 25 percet vesz igénybe. :) A házikó tényleg nagyon aranyos.
Szép napot a rossz idő ellenére!

inecsg said...

Imádom Klimtet!

toritextil said...

Szia Cserfescsillag!
Köszönöm :) Valóban, ha így nézzük tiszta profi voltam :D
áh ez a fránya eső.. de legalább a hideg nem olyan vészes :)

Gabi, én is :)) volt egy kislány is, aki mondta, hogy Klimt a kedvence, és hogy ez Neki milyen jó, úgyhogy ezért már meg is érte :)

eszterda said...

Viki! Gratula az órádhoz! Biztos nagyon szupi voltál! Ismerem az érzést, amit az idővel való gazdálkodás jelent. Én is mindig gyorsabban montam el, mint amennyi időm volt. Aztán győztem kitalálni a "tölteléket".

toritextil said...

De aranyos vagy, köszi!
Hogy mennyi tanárnéni van itt :))
(írtam e-mailt, remélem, ezt most megkaptad :) )

davir said...

Szia Viki! Én nem vagyok tanárnéni, de én is gratulálok! Emlékeim szerint a gyakorló tanárok mindig halkak voltak egy picit - először. Aztán belejöttek és megtanultak ordítani. :)

toritextil said...

Szia Virág!
Köszönöm, én is belejöttem :))

Ha lesz időm, beszámolok a többi órámról is (persze csak röviden), remélem, még érdekel Titeket, én most egészen fel vagyok dobva :))