Thursday 7 July 2011

És még 2 hímzett övtáska

A hódmezővásárhelyi hímzésmintákkal tovább foglalkozva készült még tehát 2, ezek mintája ugyanaz, színbeli kísérletek inkább :) (itt meg tudja nézni az elsőt, akit érdekel)

Mikor készen lett, akkor vettem észre, hogy ez a világosbarnás-vajas szín és a piros a Magyar Népmeséket idézi, és bár a minta nem abból alakult, mégis hasonló egy kicsit, ami nekem nagyon tetszik :) Ő már a Meskán :)











Ez pedig hát egy szürke-világoskék kombináció, mert mostanában nagyon kedvelik az emberek a kéket, a türkizt, úgy látom, gondoltam, kipróbálom, ebben is :) Szerintem, megállja a helyét. Persze lehet, hogy használtak is a hmvh-i hímzésekhez ilyen színt, de azt én még nem láttam, sajnos nem tájékozódtam még eléggé, a képek, amiket nézegettem sok esetben fekete-fehér voltak, néha fehér alapon bordóspiros..

5 comments:

Susu said...

Nagyon szépek! :)

tHs said...

gyönyörűek én már meskán is lájkoltam :D

GloriArt said...

Mindkettő nagyon szép,de az a kék-szürke még...mégmégmégmégmég!:)
Nagyon tetszenek ezek a régi motívumok teljesen mai színekkel!Olyan ügyi vagy!:)

toritextil said...

Susu, köszönöm :)

tHs, igen, láttam, kedves Tőled! :)

GloriArt, köszi :)) igyekszem is még, vannak színkombinációk, amiket meg kellene próbálnom, de azért nagyon nagy munka, úgyhogy csak akkor készülhet még több, ha lesz ezeknek gazdája. viszont 2 félkész még van, azokat mutatom hamarosan :)

amison said...

ez nagyon!! lassan erik egy masik stilus;)