Wednesday 15 June 2011

És egy másik új övtáska


A hétvégét Kanizsán töltöttem. Édesanyám mindig újdonsült, ugyanakkor újrahasznosított csuda anyagokkal, és mindenféle egyéb a varráshoz hasznos dologgal vár otthon. No meg persze fincsi nasikkal (megsütötte a sütit, amire hetek óta vágytam, amiben van gyümölcs és túró meg piskóta, nyamii), levessel, és megnyugtatással, mikor összecsapnak a fejem felett a hullámok. Persze most nem a hétvégémről akarok írni, de azért azt még megemlítem, hogy a Dédipapám betöltötte a 90. évét, és még mindig fitt, egészséges, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy hétfőn lejött hozzám a buszmegállóba, mielőtt jöttem vissza, csak hogy hozzon nekem cseresznyét :) (sárga cseresznyét - ismeritek? Tamás először lehurrogott, azt mondta, ez csak éretlen, de Papimnak van olyan, ami éretten sárga, és naaagyon finom)

No de vissza az övtáskához. Tehát Anyukám kipróbálta a szalaghímzés technikáját. Én ilyet még sosem láttam élőben, legalábbis nem emlékszem, viszont nagyon megtetszett, így megkértem, hogy csináljunk egy övtáska-előlapot, amit ilyen virágok díszítenek. Aztán kipótoltam az elmaradhatatlan gombokkal, plusz franciacsomókkal és gyöngyökkel.
Remélem, Nektek is tetszik

8 comments:

Edit said...

Nagyon aranyos kis övtáska :)

És irigyellek a papidért, nagyon :)

Zizou said...

Nagyon tetszik!!! Ügyes Anyuci-ügyes kislánya koprodukció, lesz még folytatás? Dédipapádat pedig Isten éltesse még nagyon sokáig ilyen jó egészségben! Én nem ismertem ezt a fajta cserkót!

toritextil said...

Sziporka, köszönöm szépen :)

Zita, köszi, Anya nevében is, örülni fog :) tervezek még folytatást, igen, a fogadtatástól tettem függővé, ami szerintem jó is, úgyhogy lesz, igen :)
a cseresznyére meg bár írhatnék valamit, milyen, de annyira nem kifinomultak az ízlelőbimbóim, nekem ugyanolyan finom, mint a többi, a színe miatt viszont tuti érdekes :)

Papámnak pedig el fogom mesélni, hogy felkerült az internetre, még ha csak így nálam is, de akkor is nagyon fog örülni, hogy még kommenteltetek is :)

dyna said...

Most, h ráklikkeltem és nagyobb méretben meglestem, már látom, h újfajták ezek a virágok, de annyira kedvesen beleillik az eddigiekbe, h remélem, alkalmazni fogod még többször! ;)

Sárga cserkóról még sosem hallottam, de mivel én a sárga színű ringlót még jobban szeretem, mint a lilásat, ezért biztosan bizalmat szavaznék neki is.
Egészségetekre! ;)

soli said...

Gyönyörű! :-)

toritextil said...

örülök, Dyna, ha beleillik az eddigi képbe, mégis más kicsit :)
ma reggel ettem belőle, de most fincsibb volt, mint a piros (Papám azt is csapott mellé :) )

köszi, Soli!! :)

Andrea said...

Isten éltesse a Papádat még sokáig egészségben! :)


Az új design nagyon tetszik,most már biztos hogy meg foglak keresni egy (vagy kettő) megrendeléssel.eddig is terveztem,de most már biztos,mert ez nagyon tuti! :)Hajrá tovább! :)

toritextil said...

köszönöm, várom :))
és Papám nevében is köszönöm, Anyukám holnap megy hozzá, nagyon fog örülni :)