about me

I am Viktoria Rodek, I've been working as toritextil since 2008. 
My relationship to the sewing machine is older, of course, in my childhood I told my Mom what I need. Then I just checked what happen :) I had strange ideas but she isn't a dressmaker so she had to fight with my ideas.. My most living memory is that when I tried to use the spool I unrolled everything. When I sit down to my Mom's machine I made some mistake :)
But for Christmas of 2008 I got an own sewing machine...

27/02/2013Rodek Viki vagyok, toritextiles működésem 2008 nyarán kezdődött. A varrógéphez fűződő különös kapcsolatom persze régebbi, kisebbként csak leadtam Anyának az igényeket, aztán néztem, mi történik. Már akkor elvetemült ötleteim voltak, és hát Ő sem varrónő, úgyhogy feladtam a leckét.. Legélénkebb emlékem viszont, mikor orsózáskor nekem ahelyett, hogy feltekeredett volna a cérna, csak úgy burjánzott mindenfelé, eltűnt benne az orsó :) Ha odaültem Anya gépéhez, okoztam valami galibát. De 2008 Karácsonyán kaptam egy varrógépet..

Azóta sok dologgal kísérleteztem, és még fogok is, mostanra viszont kialakult két fő vonal: övtáskák és füzetek.
Mindig onnan jött az ötlet, mit is kellene varrni, hogy valamire szükségem volt, persze olyan kívánságokkal, amik nemigen léteztek. Füzet zsebekkel, cserélhető lapokkal, tisztítható borítóval például.. :)

Ami a varráshoz kapcsolódik még az életemből: rajz tanárként diplomáztam a Szegedi Tudományegyetemen. A tanítási gyakorlatokat imádtam, a tapasztalatok pedig azt mutatták, a gyerekek is szeretnek velem dolgozni. Végül tanárként iskolai keretek között nem dolgoztam, 'magántanítványom' viszont van: egy Kisfiú (6) és egy Kislány (11). A lányka kezdett nálam immár több, mint egy éve, rajzot és varrást tanítok Neki, no meg némi művészettörténetet.
Ez ugyan nem szorosan tartozik a varráshoz, de egyrészt inspirálódom, töltekezem a gyerekekből, a tanításból, másrészt a Kislány nagy varrós (kézzel olyan komoly ruhákat készít a figuráinak, hogy még csuklyájuk is van pl. :) ), harmadrészt pedig ez is én vagyok, az alkotó énem.

A termékekről információ egy külön fülön :)

2012. 04. 04.


e-mail: torihair@gmail.com

No comments: