Tuesday 18 February 2014

Screenprinting - first attempts at home :)

I collected the equipments what I need for fabric screen printing at home, and here you can see my first attempts on bags and on a T-shirt :) Oh and on the 2. picture there is the pattern what I cutted out and I use it for the printing. 

Beszereztem a felszereléseket, amikre szükségem van házilag a textilnyomáshoz, szóval íme az első kísérleteim táskákon és egy pólón :) A 2. képen pedig a sablon, amit én vágtam. Ezt használjuk a festéshez.


There are one wrong and one good side of this technique: the bad is, that we can't use the pattern more times after it dried or in more colours, so we need to cut it again.. and it takes for ages :) (but at least a few hours..) But this is the good thing as well, because we can make just limited numbers of products with one pattern.

Egy rossz és egy jó oldala van ennek a technikának: a rossz, hogy nem tudjuk több alkalommal használni, miután megszáradt, vagy épp több színnel, újra ki kell vágni.. ami persze rengeteg idő.. :) (de legalábbis néhány óra..) De éppen ez a jó dolog is, hiszen így csak limitált számú terméket készíthetünk egy mintával.

2 comments:

dyna said...

Ha mégis tömegnyomásra adnátok fejetek, régen lehetett kapni A4-es műanyag lapokat, amiket pl. a füzetbe tettek azoknak, akik túl erősen nyomták rá az írószerszámuk a papírra, nah az tökéletes lenne erre. Persze az alap kivágása sokkal nehezebb és körülményesebb (valamint nem is biztos, h menne egy sima sniccerrel mondjuk), de lemosható és újrahasznosítható.
Nagyon tetszik a kék mintás táska! :)

toritextil said...

köszönöm a tippet, nem is jutott ilyesmi eszembe!!! :)